Tatto inspo


Satte ihop ett litet kollage men inspirationsbilder på fina tatueringar!
Vill mer än gärna  göra en när jag blir äldre, något litet fint och betydelsefullt. Nåt fint ord, citat eller symbol. Alla bilder är från weheartit!

Redigering

Har redigerat i Photoshop rätt länge och man lär sig alltid nya saker med tiden vilket är kul! Men en sak som inte alla förstått är att man gör olika redigeringar för varje bild, beroende på "ursprungsljuset". Så mitt bästa tips när det gäller att fota är att fota när det är gott om ljus, typ mitt på dagen eller när det är sol så man slipper ha för högt ISO (så bilden blir brusig) eller för liten slutartid (så bilden blir suddig).
Jag redigerar nästan alltid mina bilder i Photoshop + camera raw så jag tänkte gå igenom lite hur jag redigerar mina bilder.

För att få bilderna ljusare brukar jag göra såhär:
Camera raw
- brukar för det mesta ändra vitbalansen (gör bilden varmare/kallare)
- förutsätter sedan med att för det mesta ljusa upp bilden med bland annat fyllnadsljus, kontrast, exponering. Kan hända att jag använder mig av kurvor i camera raw också.

Photoshop
- när jag har fixat till ljuset så att det ser ok ut brukar jag börja testa mig fram i Photoshop. Vad som passar beroende på vad det är för bild tex. Om det är en outfitbild så kan man försöka bevara färgerna så att det liknar den riktiga färgen i verkligheten så mycket som möjligt.
- använder nästan alltid kurvor (curves i engelska ps) och även där får man testa sig fram väldigt mycket.
- änvänder även nivåer (eller levels i engelska ps) för att justera ljuset lite.
- för att få en liten gulaktig känsla i bilden brukar jag för det mesta göra ett fyllningslager och ändra opaciteten och testa olika blandningslägen.
- nu de sista har jag också använt mig mycket av intensitet/kontrast om en liten extra touch på slutet.

Ett tips är att våga testa dig fram! Testa med olika färger hit och dit, olika fyllningslager, mycket kontrast - lite kontrast, ändra opacitet på lager osv. Man lär sig programmet själv mycket lättare ifall man testar olika grejer.

Lycka till!

Only miss the sun when it starts to snow

Ägnat desenaste 24 timmarna till plugg och äta men har ändå inte fått gjort någonting. Satt hela kvällen igår och bara stirrade på IPaden "hur fan ska jag göra min redovisning..?", men tror jag börjar få ihop den nu. Ska alltid krångla till det för mig själv haha.. Ser verkligen inte fram emot att skolan ska börja igen, känner redan hur stressen börjar komma, hur ska jag hinna med allt? Ser framför mig hur mina F bara väller in, ja jag är negativ inför skolan, tycker den börjar bli så sjukt jobbig! Men något jag ser fram emot äratt få träffa folket från skolan igen, saknat girlsen massamassa, alla fotbollskillar och också stan, en vecka i hylte räcker!
Men nu ska jag gosa ner mig igen och fortsätta på redovisningen och äta massa mango och dricka te, bästa som finns! pusshej!

You've built your wall so high that no one could climb it



Var faktiskt uppe vid åtta idag. Helt sjukt, på ett lov liksom?! Börjar iallafall piggna till lite nu och det är skönt att inte sova bort hela dagen då jag ska ägna den åt att göra klart aaallt plugg, redovisningar och sånt som ska vara klart tills nästa vecka. Har någon otrolig pannkaks period så körde på en liten "brunch" med lite pannkakor, hallon, passionsfrukt och lite vaniljglass, mmm

Sometimes you gotta fall before you fly


Helluuu, får visa en arkiv bild idag fast med ny redigering då jag inte har någon annan rolig för tillfället. Dock är det faktiskt inte jag som har tagit bilden utan det är en gammal barndomsvän som har tagit den som heter Ida. Fast med min kamera då så det är därför jag har den! Vi bytte nämligen kameror under en eftermiddag och tig lite bilder haha, så det är på hennes katt. Tycker bilder va så mysig!
Igår var jag btw i gekås med Wenjin och shoppade lite småsaker, jävlar vad trött man blir efter ha varit där! Vänjer sig aldrig haha. Annars hände det inte så mycket mer. Och idag då? Jo fick gå upp svintidigt (kl 9, inte så tidigt men var helt död när jag vaknade..) för att hinna till tandläkaren och när det väl är min tur så köttar han sönder min mun. Vackert. Gjorde så sjukt ont så låg och grät när han höll på, tyckte synd om mig själv! Ska be om bedövning nästa gång även om jag hatar det.. Sen har jag bara chillat och börjat kolla på one tree Hill tror jag det heter..? Helt ok men TVD och PLL slår allt! Och nu ska jag ta fram min b&j glass för har fortfarande ont i hela käften sen blir det dans ikväll! Så taggad!!!

RL Romance


Måste bara tipsa om en jättego parfym (min favvis!). Har haft denna innan men så tog den slut. Så nu i helgen fick jag äntligen tummen ur och beställde en ny! Har beställt från nordicfeel tidigare och det är alltid sjukt snabb leverans så rekommenderar den sidan!

Wanties


Kjolar/paljettkjolar 
Har aldrig varit en kjol-tjej men har fått en liten crush på kjolar nu den senaste tiden. Mestadels paljettkjolar som är så himla fina! Himla fint med glitter vid lite "finare" tillfällen också. Men skulle inte vara fel med lite "vardagligare" kjolar heller nu till våren. Som typ jeanskjolar!

Skinnbyxor
Har tyckt lite olika om skill/läderbyxormen har sett så himla många snygga outfits nu de senaste så tycker det är riktigt nice!

Jeans
När jag var i Göteborg för ett tag sen så provade jag ett par please jeans mest för att testa storleken då jag har spanat in dom rätt länge. Tyvärr tillåter inte plånboken dessa just nu men ska nog spara för dem blev verkligen ett par favvisar! Äggen nästan vara skinny/tighta jeans så skulle sitta fint med en lite lösare modell (syns dock inte så tydligt på bilden..)

Äpplen med havre tosca


Åh blev så sjukt sugen på havre tosca med äpplen och vaniljsås. Gick så fort att göra också! Skriver ner receptet nedan ifall ni också vill göra

2 portioner: 2 äpplen, kanel, 50g margarin, 3 msk socker, 2 tsk vetemjöl, 2 msk mjölk, 1 dl havregryn (tog lite mer)

♥ Sätt ugnen på 225 grader
♥ Skala, dela och ta bort kärnhuset ur äpplena. Skär dem sedan i tunna skivor.
♥ Lägg äpplena i en ungssäker form och strö ett tunnt lager med kanel (eller så mycket du vill ha).
♥ Smält margarinet i en kastrull på svag värme. Tillsätt sedan socker, vetemjöl och mjölken under omrörning, låt koka upp. Häll i havregrynen!
♥ Fördela sedan ut havresmeten över äpplena
 
♥ Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min, tills äpplena är mjuka och havresmeten har fått lite färg.

Åh blev så sjukt sugen på havre tosca med äpplen och vaniljsås. Gick så fort att göra också! Skriver ner receptet nedan ifall ni också vill göra!

kämpa för varenda unge!

UNICEF/Georgina Cranston

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga,twittra eller facebooka om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.


Ofrivillig paus

Som ni kanske har märkt så har bloggen stått tom nu de senaste veckorna och ska jag vara ärlig så är det så att skolan tar upp så mycket tid vilket gör att jag måste prioritera den före bloggen (även mod det inte är det jag allra helst vill). Går väldigt långa dagar i skolan, kommer hem och är supertrött hela tiden och har massa plugg samt ingen inspiration till vad jag ska blogga om. Hur kul är det att blogga om skolan liksom? Känns som om jag har tappat det lite med bloggandet och fotografering osv. Jag fotar inte alls lika mycket som jag gjorde innan, samma sak med bloggen. Gick så bra innan och sen så bara slutade jag helt tvärt. Allt är nog å grund av gymnasiet, super stressande - får inte ens mina heliga helger längre utan allt handlar om plugg. Så därför hade jag tänkt att försöka komma igång nu under lovet sen om det går bra eller inte får vi se! Ska försöka ta reda på lite hur och vad jag vill blogga om också, ska försöka göra så gott jag kan!

Boosts




Alla hjärtans dag


Tycker att alla hjärtans dag är lite överskattat över lag men hade en väldigt mysig dag trots allt måste jag säga. Jag tillbringade kvällen med världens härligaste tjejer, dom gör mig så sjukt glad varje gång vi ses! Vi åt super god mat och tårta (har inte ätit så mycket på sjukt länge, lite pinsamt nu i efterhand haha..) och firade ett födelsedagsbarn! Vi fick väääärldens sockerkick allihopa så blev lite crazy men yolo typ! Det var jätte mysigt iallafall! Enda nackdelen var att jag inte fick se min crush (börjar låta som en stalker, scary) nu innan lovet men ska nog klara mig!
Skall sätta mig och läsa ut en bok nu och sedan får vi se vad som händer ikväll, så himla skönt att det "bara" är söndag och lovet har precis börjat för känns verkligen som om jag åker tillbaka till Sannarp imorgon haha..

Jo btw! En jätte fin sak som jag tycker fler borde göra! Tjejen vi firade är nog den mest generösa personen jag träffat! Hon tyckte att hon redan hade allt man kunde önska sig så hon bestämde sig för att ge bort sin födelsedags present kan man nog säga. Hon startade en insamling för barncancer fonden och istället för att vi skulle ge henne gåvor så bad hon oss donera pengar till personer som behöver det istället. Hur gulligt är inte det??
Detta kan ni iallafall göra här om ni vill! -> http://www.barncancerfonden.se/engagera-dig/Insamling/starta-en-egen-insamling/

2 fina

Allt finns på nelly.com


Min lördagskväll


Igår drog vi en spontansväng hem till kusinvitamin med ett härligt gäng för lite bad och bastu. Hur kul och mysigt som helst! Blev också god mat hemma hos min syster och hennes kids, så kul att hinna träffa alla igen efter några sjukt jobbiga veckor i skolan, fattar inte hur jag har hunnit med allt.. Skönt med lite sådana här softkvällar emellanåt också, bra början på lovet :)



RSS 2.0